FejlesztésAPRÓSÜTEMÉNY GYÁRTÁSI KAPACITÁST BŐVÍTŐ TECHNOLÓGIAFEJLESZTÉS NAGY KÁROLYNÉ EGYÉNI VÁLLALKOZÓNÁL

Nagy Károlyné egyéni vállalkozó 2016. májusában 9,2 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a vállalkozás eszköz- és technológiai hátterének a fejlesztésére. A 13,14 millió forint összköltséggel megvalósult beruházás keretében a vállalkozás sütemény gyártási kapacitásának a bővítéséhez szükséges korszerű élelmiszeripari gépek beszerzésére került sor.

Nagy Károlyné 1991-től foglalkozik cukrászipari termékek előállításával egyéni vállalkozóként. A vállalkozás munkájában a családtagok is részt vesznek, vagyis klasszikus magyar tulajdonú családi vállalkozás ún. „KKV”. A vállalkozás székhelye, ami egyben a gazdasági tevékenység helyszíne is a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Mátészalkán található.
Legfontosabb termékeink az előre csomagolt aprósütemények (isler, linzer, habrolló stb.), de vevőink egyedi elképzeléseit is megvalósítjuk. Termékeink íz világa a fogyasztók által kedvelt ezért süteményeink a piacon keresettek.

Felismerve, hogy a gépi kapacitásunk, mint a szűk keresztmetszet nem teszi lehetővé a termelés volumenének az igények szerinti bővítését vállalkozásunk 2015-ben támogatási kérelmet nyújtott be a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez a „GINOP-1.2.2-15 - Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című pályázati felhívásra. A pályázat sikeres volt, és mintegy 9,2 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrású támogatásban részesültünk. A projekt eredményeképpen 2016. augusztusában üzembe helyeztünk az alábbi berendezéseket:

2 db. RXB-610-SMART hőlégkeveréses kemence
1 db. F-521-SMART hőlégkeveréses kemence
1 db. SF600LT tésztanyújtó gép
1 db. MX60P habverő-keverő gép
2 db. MDSE dugattyús rendszerű krémtöltő gép

A projekt pozitív hatásaként a gyártási kapacitásunk közel duplájára növekszik, továbbá a beruházástól üzemgazdasági szempontból az árbevételünk és eredményességünk növekedését várjuk, mindezeknek köszönhetően javul működésünk stabilitása, és a munkavállalók biztonsága is a meglévő munkahelyeink megőrzését hosszútávon biztosítani tudjuk majd.

FOTÓ DUKUMENTÁCIÓ LETÖLTÉSE